Gynä ja Rike - Jazzin Luonne vier. Teikki(2017)

Gynä ja Rike on tamperelainen räppäristä ja biitintekijästä koostuva veljeskaksikko. Heidän omakustanteena julkaistu ensimmäinen albuminsa "Puolista päivistä täysiin öihin" näki päivänvalon alkuvuonna 2015. Gynän ja Riken ja Logout Musicin yhteistyö alkoi jo kauan ennen itse sivuston ja yhtiön syntyä yhteisessä kaveriporukassa vallinneesta luovasta ilmapiiristä ja "tekemisen meiningistä", kuten vanhempi musavideokin tunnelmaa kuvailee. Tämä yhteistyön ja itse tekemisen henki on ollut vahvana vaikutteena Logout Musicin muovautumiseen ja kaksikon biittiosapuoli Rike onkin myös yksi sivuston rakentajista.

Helmikuussa 2017 julkaistava "Tarkoin varjellut" on duon toinen albumi ja Logout Musicin ensimmäinen täyspitkä julkaisu. "Jazzin luonne" on albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu ja kappaleella on mukana yhtyeen livekokoonpanoon kuuluva Teikki. Kannen suunnittelusta vastasi Tuukka @fotomotuke Erkkilä ja miksauksesta ja masteroinnista Logout musicin Aleksi Lemola. Gynä kirjoittaa "Jazzin luonne"-kappaleesta näin:

JazZau!

Jazz ja elämä näyttäytyvät arvaamattomina ja uusiin suuntiin kurkottavina sekä enimmäkseen kaaosmaisina sekamelskoina. Jazzin luonne –kappale toimii muistutuksena elämän yllätyksellisyydestä ja hetkessä säveltämisen tärkeydestä. Muistaessa Jazzin ja elämän yhtäläisyydet tuntuu poukkoilu, vouhotus ja hytkytys nautinnolliselta. Elämän kauneus paljastuu siis sen jazzahtavan luonteen kautta ja siitä huomiosta on myös saanut muotonsa tämä kappale. Tämä on oodi jo lähes unohdetulle musiikinlajille ja elämälle sekä niiden kirjavalle symbioosille.

Jazzin luonne on Gynän ja Riken singlejulkaisu, mikä enteilee helmikuussa julkaistavaa pitkäsoittoa Tarkoin varjellut. Logout music:n tyrmässä lymynnyt veljeskaksikko on valmis kurkottamaan kansantietoisuuteen tällä elämänhallitsemattomuutta käsittelevällä kappaleella. Sanallinen sivallus pitää tuhtina tukenaan Riken takomaa rytmipohjaa, jonka otteessa sohvaperunatkin muuttuvat muusiksi. Hämmästyttävän aineosan Jazzin luonteeseen tarjoaa Teikki, jonka lurittelu uppoaa kuin cocktail-kutsuilla nielaistu hammastikku. Huolellisen kypsyttelyn jälkeen Logout music on valmis päästämään tämän villin harvinaisuuden ihmisten ilmoille odottaen jazzahtavaa vastakaikua.

tahtipuikoista, Gynä