Gynä ja Rike - Heittopussi(2018)

Hejddå!

Katsoessani papani kanssa Urheiluruutua käytti hän futisjoukkueesta kuvausta heittopussi. Useita palloiluvuosia myöhemmin ilmaus kairautui hikisenä talviyönä takaraivosta. Olin heittopussi; asettumiseen kykenemätön, vastuuta pakeneva ulkoisten impulsien heittelemä maamerkki.

Ensimmäisen kiertosäkeen koittaessa oivalsin, että tuulet joiden pyörteissä muotouduin, olivat laaduiltaan myötäisiä. Ilmakuivaus ja valohoito tuudittivat. Sattumanvaraisilta näyttäneiden tuulien vietäväksi oli helppo heittäytyä ja löytää luotto päämäärättömän oloisesta hyväilystä. Uutta ihmeteltävää riitti ja mielikuvissa elo oli kevyttä kuin muovipussilla American beautyssä.

Jazzista ammentava verkkaisesti keinuva biitti toi sopivaa tuhnuisuutta ja kevyttä yllättävyyttä kokonaisuuteen. Näin myös tuntui luontevalta vietellä kuulijaa mukaan arvaamattomalle heittopussiseikkailulle.

Pekka Korhosen videotuotanto tuo oman raikkaan rapsakan ulottuvuuden tuuletukseen. Päätimme nimittäin suunnata arkitisen Mansen puolelle filmaamaan suotuisien olosuhteiden ja budjetin vuoksi. Kahisevan vuotaessa taskuistamme saimme liikkeen luistamaan kuin luistimilla ja lehtipuhaltimen hönkimään oman Tampere beauty -lisänsä.

Biisi on Gynän ja Riken Harrasta Toimintaa -albumia enteilevä toinen sinkku ja se on omistettu niin Taisto-papalle kuin kaikille muille, jotka ovat tunteneet ravistelevat tuulet ja luottavat, että suunta on parempaa kohti.

Heiluvasta päämajasta,

Gynä